Chapter 13 (Kèm đáp án) - TACN2 (Giao tiếp kinh doanh) FTU
Trường Đại học Ngoại Thương - FTU
TACN2 (Giao tiếp kinh doanh)
TỔNG QUAN TÀI LIỆU
Tài liệu Chapter 13 (Kèm đáp án) trong môn TACN2 cung cấp kiến thức về tìm kiếm việc làm và xây dựng sự nghiệp. Đây là nguồn tài liệu hữu ích cho sinh viên ngành Giao tiếp kinh doanh.
Nội dung trích xuất cho SEO
Chap 13: 1. Begin the job search by studying the job market and a. identifying your interests, goals, and qualifications. b. specifying your target job, ideal supervisor, and perfect working conditions. c. developing a short-range career plan to present at interviews. d. searching Web sites for job openings. ANSWER: TYPE: A MC 2. Your first step in finding a satisfyin
Xem thêm nội dung trích xuất
Chap 13:
1. Begin the job search by studying the job market and
a.
identifying your interests, goals, and qualifications.
b.
specifying your target job, ideal supervisor, and perfect working conditions.
c.
developing a short-range career plan to present at interviews.
d.
searching Web sites for job openings.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
2. Your first step in finding a satisfying career should be
a.
researching salary, benefits, and job stability in a chosen field.
b.
developing an effective résumé to send to prospective employers.
c.
locating job openings at desirable companies.
d.
learning about yourself, the job market, and the employment process.
ANSWER:
TYPE:
D
MC
3. Which of the following is an effective question you should ask to determine your best
career path?
a.
Do I speak, write, or understand another language?
b.
Do I want to retrain frequently, and will my employer pay for this retraining?
c.
How well will I stand out from other candidates applying for jobs in this career
field, and how likely will I be to get an interview and land a job?
d.
Would I like to work for someone else or be my own boss?
ANSWER:
TYPE:
D
MC
4. Which of the following statements about the changing nature of jobs in today's
workplace is most accurate?
a.
In many companies teams complete special projects and then disband. (gig
economy)
b.
The primary employers in today's economy are large businesses.
c.
Employers prefer hiring people for jobs with narrow descriptions.
d.
Jobs are becoming less flexible and more permanent.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
5. As you prepare for a successful job search, you must understand the role of the Web in
the process. Which of the following is most accurate?
a.
The Web has made the process both easier and more challenging.
b.
The Web has made it easy for job candidates to get noticed; standing out among
candidates is now simple.
c.
The Web should be the only research tool in the job-search arsenal for savvy
hunters and recruiters.
d.
The Web now provides one-stop employment services for job seekers and for
employers seeking employees.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
6. Given the changing nature of the job market today, which of these is the best advice
for job seekers?
a.
Seek a lifelong career with a single company.
b.
Upgrade your skills regularly and plan to retrain yourself frequently.
c.
Start with a career that relies on existing technology skills to remain secure over
the long haul.
d.
Remember that you will still have pay raises, promotions, and, finally, a
comfortable retirement over the course of your career, despite the changing job
market.
ANSWER:
TYPE:
B
MC
7. The best advice for college students who need to learn about careers and establish a
professional network is to
a.
enroll in classes in many programs to sample every career path.
b.
write your own blog to attract potential employers.
c.
volunteer with a nonprofit organization.
d.
purchase a good interview suit.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
8. Which of the following statements is most accurate?
a.
You can expect to have two or three employers over the course of your career.
b.
Because you are likely to change jobs often, do not train now for a specific career.
c.
You make better career decisions if you match your interests to specific career
requirements.
d.
The Web provides all the career data you need to gather.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
9. Kendra is searching for a job and wants to use electronic sources. Which of the
following will probably be her best source of online job listings?
a.
Big job boards such as Monster.com and Yahoo HotJobs
b.
Specific company Web sites
c.
Her college Web site job board
d.
Social networking sites such as MySpace and Facebook
ANSWER:
TYPE:
B
MC
10. Experts report a new online information source for successful job seekers. What is this
recently emerged online job source?
a.
Big online job boards
b.
Online newspapers
c.
Public service Web sites
d.
Social media sites
ANSWER:
TYPE:
D
MC
11. Which of the following is a traditional job-search technique?
a.
Developing a network
b.
Searching CareerBuilder and HotJobs
c.
Visiting a company Web site to search for job openings
d.
Checking LinkedIn or Facebook
ANSWER:
TYPE:
A
MC
12. Which of the following tips will best help you conduct a safe, effective Web job search?
a.
Respond only to "blind" job postings.
b.
Renew your résumé posting about every 45 days.
c.
Post your résumé only at reputable sites that charge a fee for this service.
d.
Consider omitting your home address and home phone number.
ANSWER:
TYPE:
D
MC
13. The most successful job seekers are those who
a.
avoid career fairs and other "cattle calls" where the job seeker can become lost
in a crowd of applicants.
b.
launch aggressive, proactive campaigns, which includes sending unsolicited
application letters with résumés to target companies.
c.
focus their job searches on nontraditional methods such as Twitter and Facebook
and use traditional methods only as a last resort.
d.
study the job market and companies in college and don't worry about their grades
because employers no longer place importance on GPAs.
ANSWER:
TYPE:
B
MC
14. Because job competition is stiff, you must have a customized résumé. Having a customized
résumé means that you
a.
prepare a special résumé for every position you want.
b.
create résumés for each of the job categories to which you plan to apply.
c.
hire a professional résumé preparation company to review and refine your basic
résumé and then "dress it up."
d.
include your photo, add color, or place other graphics on the résumé.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
15. The primary way to make a résumé persuasive is to
a.
limit it to one page.
b.
customize it to fit each company and position.
c.
use a good laser printer to print it on high-quality bond paper.
d.
put a copy of it on the Web.
ANSWER:
TYPE:
B
MC
16. Because it quickly reveals a candidate's education and experience record, most recruiters
favor a(n)
a.
scannable résumé.
b.
functional résumé.
c.
chronological résumé.
d.
online résumé.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
17. You are just graduating from college and have little employment experience, yet you want
to put together a persuasive résumé. What would be the best résumé style to use?
a.
Chronological résumé
b.
Scannable résumé
c.
Functional résumé
d.
Online résumé
ANSWER:
TYPE:
C
MC
18. Which of the following is the best advice about résumé length?
a.
Because recruiters are busy, keep it to one page.
b.
Because recruiters and hiring managers want to know your skills, make it as long
as needed to sell yourself.
SỐ TRANG
0 trang
ĐỊNH DẠNG
PDFLƯỢT THÍCH
0
NĂM PHÁT HÀNH
—
Chọn màu highlight
Ghi chú