Chapter 2 (kèm đáp án) - TACN2 (Giao tiếp kinh doanh) FTU
Trường Đại học Ngoại Thương - FTU
TACN2 (Giao tiếp kinh doanh)
TỔNG QUAN TÀI LIỆU
Tài liệu Chapter 2 (kèm đáp án) của môn TACN2 (Giao tiếp kinh doanh) cung cấp các câu hỏi trắc nghiệm về kỹ năng viết trong kinh doanh. Đây là nguồn tài liệu hữu ích cho sinh viên ngành kinh tế.
Nội dung trích xuất cho SEO
Chap 2: MCQs 1. Which of the following represents a goal for business writers? a. You should concentrate on your feelings in business messages. b. You should get your audience to believe and accept your ideas. c. You should create messages that are lengthy to demonstrate your superior intellect and language skills. d. You should write business messages from your perspect
Xem thêm nội dung trích xuất
Chap 2:
MCQs
1. Which of the following represents a goal for business writers?
a.
You should concentrate on your feelings in business messages.
b.
You should get your audience to believe and accept your ideas.
c.
You should create messages that are lengthy to demonstrate your superior
intellect and language skills.
d.
You should write business messages from your perspective.
ANSWER:
TYPE:
B
MC
2. When preparing a business message, you should make your writing audience oriented.
Audience oriented means you should
a.
write to solve a problem or convey information.
b.
attempt to get your audience to believe and accept your message.
c.
present ideas clearly but concisely.
d.
concentrate on looking at the problem from the receiver's perspective.
ANSWER:
TYPE:
D
MC
3. Business writing should be purposeful. In this context purposeful can best be defined
as
a.
presenting ideas clearly and concisely.
b.
concentrating on the receiver's perspective instead of your own.
c.
solving problems and conveying information.
d.
getting your audience to believe and accept your message.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
4. Business writing should be economical. In this context economical can best be defined
as
a.
presenting ideas clearly and concisely.
b.
concentrating on the receiver's perspective instead of your own.
c.
solving problems and conveying information.
d.
getting your audience to believe and accept your message.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
5. Business writing should be persuasive. In this context persuasive can best be defined
as
a.
presenting ideas clearly and concisely.
b.
concentrating on the receiver's perspective instead of your own.
c.
solving problems and conveying information.
d.
getting your audience to believe and accept your message.
ANSWER:
TYPE:
D
MC
6. The first phase of the writing process involves analyzing the audience and your purpose
for writing, anticipating your audience' reaction to your message, and
a.
investigating background information.
b.
composing your message.
c.
adapting your message to the audience.
d.
looking for previous company documents on the topic.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
7. Adapting your message to the audience involves
a.
thinking of the right words and tone to use in your message.
b.
rewriting your message several times to ensure it is clear.
c.
selecting the best research to incorporate within the message.
d.
conducting a thorough audience analysis.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
8. During the second phase of the writing process, you conduct research,
a.
clarify the audience demographics, and edit word choices.
b.
anticipate audience reaction, and adapt the message.
c.
organize ideas, and compose the message.
d.
evaluate message effectiveness, and revise as needed.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
9. In the final phase of the writing process, check the message for clarity and readability,
proofread for errors, and
a.
evaluate for effectiveness.
b.
assess the cost in the selected delivery channel.
c.
solve the problem.
d.
forward the document to the publishing department.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
10. Experts say that writers should spend the most time in the ____ stage of the writing process.
a.
prewriting
b.
writing
c.
revising
d.
transmission
ANSWER:
TYPE:
C
MC
11. According to writing experts, approximately what percentage of time should you spend on
the prewriting phase of a business message?
a.
90 percent
b.
50 percent
c.
25 percent
d.
5 percent
ANSWER:
TYPE:
C
MC
12. The primary purpose of business writing is typically to inform or persuade; a common
secondary purpose is to
a.
promote goodwill.
b.
comply with governmental regulations.
c.
create written documentation.
d.
avoid lawsuits.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
13. Before Melissa organizes and composes her message, she should ask two questions: (1)
Why am I sending this message? and (2)
a.
Why did my boss give this task to me?
b.
What do I hope to achieve with this message?
c.
How can I get this message written as quickly as possible?
d.
Do I have enough time and financial resources to complete the work?
ANSWER:
TYPE:
B
MC
14. Travis must determine the appropriate channel for an important business message. In this
context channel refers to the
a.
individuals who will receive the message.
b.
degree of formality required.
c.
medium through which the message is sent.
d.
tone and approach needed to accomplish his purpose.
ANSWER:
TYPE:
C
MC
15. You are selecting a channel for sending your message. Which of the following is not a factor
to consider when making this decision?
a.
Amount and speed of feedback and interactivity required
b.
Cost of the channel
c.
Confidentiality and sensitivity of the message
d.
Your competitors' channel use
ANSWER:
TYPE:
D
MC
16. Which of the following communication channels is considered the richest medium?
a.
Written proposal
b.
E-mail message
c.
Face-to-face conversation
d.
Blog posting
ANSWER:
TYPE:
C
MC
17. Human Resources Manager Claire Siu must inform Anthony that company job changes will
require him to seek retraining or lose his position. The best channel for Ms. Siu to deliver this
message is
a.
an e-mail message.
b.
face-to-face communication.
c.
voice mail.
d.
an instant message.
ANSWER:
TYPE:
B
MC
18. Michael usually holds team meetings on Tuesday mornings, but he needs to reschedule next
week's meeting to Wednesday morning. To tell team members of the date change for the next
meeting, Michael should
a.
send an e-mail.
b.
meet in person with each team member.
c.
call a team meeting.
d.
write a short team report.
ANSWER:
TYPE:
A
MC
19. What communication channel would be most appropriate to deliver data to a customer?
a.
Business letter
b.
E-mail
SỐ TRANG
0 trang
ĐỊNH DẠNG
PDFLƯỢT THÍCH
0
NĂM PHÁT HÀNH
—
Chọn màu highlight
Ghi chú